ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΑΜΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ
27 Αυγούστου 2020
τραγούδια γάμου, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΑΜΟΥ
Ένα μουσικό είδος που αγαπήθηκε πολύ…
20 Οκτωβρίου 2020
τραγούδια γάμου, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΑΜΟΥ

Το σημαντικότερο γεγονός σε μια κοινωνική εκδήλωση είναι αναμφισβήτητα η μουσική επιμέλεια της βραδιάς. Η σωστή επιλογή στα τραγούδια γάμου είναι αυτή που θα απογειώσει το γλέντι και θα αφήσει σε εσάς και τους καλεσμένους σας μια όμορφη ανάμνηση απο τη βραδιά το γάμου σας. Αυτό βέβαια είναι δουλειά του έμπειρου dj Γάμου που θα αναλάβει την εκδήλωσή σας. Παρόλα αυτά εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε μια λίστα με τραγούδια για να δώσετε στο dj που θα αναλάβει το Γάμο σας ώστε να τα εντάξει στο πρόγραμμά του και έτσι η μουσική κάλυψη της εκδήλωσής σας να έχει κατά κάποιο τρόπο και το δικό σας μουσικό χρώμα....

Σε κάθε εκδήλωση γάμου τα τραγούδια που θα ακουστούν χωρίζονται στις εξής ενότητες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ – WEDDING WELCOME MUSIC

Λίγη ώρα πριν την προσέλευση των καλεσμένων στο χώρο της δεξίωσης ο dj του Γάμου μας ξεκινάει με την μουσική για το καλωσόρισμα. (Wedding welcome music ) . Η μουσική αυτή μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση με την πλειοψηφία των εταιριών ηχητικής κάλυψης γάμου να προτιμούν τη λύση της χαλαρής Lounge μουσικής η ακούσματα από σαξόφωνο. Η γραμμή της δικής μας εταιρίας είναι η μουσική στο welcome να είναι ρυθμική και γενικότερα να σε βάζει σε ένα κλίμα προσέλευσης σε πάρτυ παρά σε τυπική δεξίωση. Ειδικότερα όταν μιλάμε για καλοκαιρινούς γάμους που γίνονται σε κάποιο παραλιακό μέρος η μουσική (music play list) που προτιμάμε είναι ακριβώς η warm up μουσική που ακούει κανείς μπαίνοντας σε κάποιο Club, Bar- restaurant βασισμένη σε all time classic αλλά και σε mainstream ξένες κυρίως επιτυχίες. Σε περιπτώσεις που η δεξίωση γίνεται σε κάποιο ξενοδοχείο και γενικότερα σε χειμερινή περίοδο η μουσική στο καλωσόρισμα μπορεί να βασιστεί περισσότερο σε πιο αργού ρυθμού μουσικές ενώ η παρουσία ενός-μιας σαξοφονίστα-στριας ταιριάζει απόλυτα με το γενικότερο κλίμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ – MUSIC FOR WEDDING ENTRANCE – CAKE’S CUT – COUPLE’S FIRST DANCE

Με την ολοκλήρωση της προσέλευσης των καλεσμένων μας στο χώρο της δεξίωσης έρχεται η στιγμή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία....... η είσοδος του ζευγαριού !!!!! Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς όπου η σωστή επιλογή τραγουδιού θα παίξει τεράστιο ρόλο. Σε αυτό το άρθρο μας εδώ μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες και πιο ενημερωμένες επιλογές για Τραγούδια εισόδου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της εισόδου του ζευγαριού υπάρχουν κυρίως δύο πιθανά σενάρια. Το ένα είναι να κόψει το ζευγάρι τη τούρτα και να χορέψει το πρώτο χορό και το δεύτερο είναι να κάνει απλά μια πρόποση με μία Σαμπάνια και να καθίσει στο νυφικό τραπέζι ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της κοπής τούρτας και του πρώτου χορού μετά το φαγητό.

Το πρώτο σενάριο εξυπηρετεί κατά κάποιο τρόπο στο γεγονός ότι το ζευγάρι τελειώνει με όλα τα διαδικαστικά και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του φαγητού και να ξεκινήσει το γλέντι.

Το δεύτερο σενάριο εξυπηρετεί καλύτερα σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός των καλεσμένων είναι μικρός (Κάτω από 150 άτομα) ή σε περιπτώσεις όπου το ζευγάρι έχει ετοιμάσει κάποια χορογραφία. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδικασία κοπής τούρτας και ο πρώτος χορός του ζευγαριού βοηθούν στο να σηματοδοτηθεί η έναρξη του χορού γενικότερα κάτι που σε γάμους με λίγα άτομα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο να πραγματοποιηθεί. Για την περίπτωση της χορογραφίας είναι σαφές ότι είναι καλύτερα να μην είναι χρονικά κοντά με την είσοδο η οποία είναι εξίσου ένα σημαντικό γεγονός οπότε η χορογραφία δεν θα λάβει την πρέπουσα προσοχή από τους καλεσμένους μας.
Πάρτυ με τους φίλους μας αμέσως μετά την είσοδο.

Εκτός από τα δύο επικρατέστερα σενάρια τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος το σκηνικό που θέλει αμέσως μετά την είσοδο του ζευγαριού να γίνεται ενα μικρής διάρκειας πάρτυ στη πίστα με τους φίλους. Εκτός από τις κάποιες φορές που γίνεται αυθόρμητα το σκηνικό του πάρτυ μετά την είσοδο είναι συνήθως προκαθορισμένο και η επιτυχία του φυσικά εξαρτάται από το πόσο καλός είναι ο dj για γάμο που έχετε επιλέξει. Όλοι εσείς φυσικά που θα συνεργαστείτε μαζί μας δεν έχετε λόγο να ασχοληθείτε καθόλου με το αν αυτό το μίνι- πάρτυ θα πάει καλά...... γιατί είμαστε από αυτούς που το καθιέρωσαν στην αγορά. Έτσι απλά....

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Στα διαδικαστικά τραγούδια Γάμου περιλαμβάνονται επίσης και τα Τραγούδια για το κόψιμο της Τούρτας.....

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Και φυσικά τα Τραγούδια για τον πρώτο χορό του ζευγαριού. Εδώ θα βρείτε την σχετική ενημερωμένη playlist με τραγούδια πρώτου χορού.

Τελειώνοντας με τα διαδικαστικά τραγούδια έρχεται η ώρα που θα ξεκινήσει το χορευτικό πρόγραμμα του Γάμου σας. Είναι αλήθεια ότι στους περισσότερους Γάμους βλέπουμε να γίνεται έναρξη με Παραδοσιακό πρόγραμμα. Τη νύφη το Γαμπρό και τους κουμπάρους με τους γονείς να ....σέρνουν το χορό στην αρχή και τους υπόλοιπους καλεσμένους να παίρνουν θέση στη πίστα στη συνέχεια. Ανάλογα με την σύσταση της ......ομάδας των καλεσμένων αυτό το παραδοσιακό πρόγραμμα μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά μέχρι.....ώρες.....

Η δική μας άποψη ως εταιρία παροχής υπηρεσιών dj γάμου είναι η εξής. Καταρχάς να μην αποφεύγονται τα παραδοσιακά τραγούδια.... όμως η διάρκεια της παραδοσιακής ενότητας να μην ξεπερνάει τη μία ώρα συνεχόμενης ροής. Ένα μέσο χορευτικό πρόγραμμα γάμου διαρκεί περίπου 3.30 με 4.30 ώρες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βλέπουμε συχνά προγράμματα να κρατάνε 6 - 7 η ακόμα και 8 ώρες.

Μία ενότητα παραδοσιακής μουσικής αν διαρκεί 1 ώρα μέσα σε ένα πρόγραμμα 4 ωρών θεωρώ ότι είναι ο ιδανικός χρόνος τόσο για να μείνουν ευχαριστημένοι οι συγγενείς και οι καλεσμένοι με παραδοσιακά ακούσματα αλλά και να μη μείνει δυσαρεστημένο το ζευγάρι που δεν είχε διάθεση να δει το Γάμο του να καταλήγει ένα μικρό πανηγύρι στο χωριό........ Αν πάλι ένας γάμος έχει προδιαγραφές να κρατήσει περισσότερο από 4 ώρες τότε μια δεύτερη ενότητα μικρότερης διάρκειας από την πρώτη με παραδοσιακά τραγούδια κρίνεται απαραίτητη κάπου στη μέση του προγράμματος ώστε να καλύψει ακόμα και εκείνους τους καλεσμένους που στην αρχή του προγράμματος δεν είχαν ακόμα τη διάθεση, αισθανόντουσαν βάρος μετά το φαγητό ή ντρεπόντουσαν αν θέλετε να βρεθούν στη πίστα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε το πάρτυ του Γάμου σας με παραδοσιακά. Υπάρχει τρόπος να ξεκινήσετε το γλέντι σας με τελείως διαφορετικό τρόπο και να έχει τεράστια επιτυχία και φυσικά να μείνει στο μυαλό των καλεσμένων σας ως ...... «Το κάτι διαφορετικό απ΄τα άλλα» Αυτό το σενάριο όπως και πολλά άλλα σενάρια θα τα συζητήσουμε από κοντά στον επαγγελματικό μας χώρο όταν θα σχεδιάσουμε και το δικό σας Γάμο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τελικά πόση ώρα πρέπει να παίξουμε ξένη μουσική σε ένα Γάμο? Δυστυχώς σε αυτό το ερώτημα δεν θα μπορέσει να σας απαντήσει κανείς...... γιατί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη (μουσικά πάντα) της βραδιάς. Αν κάποιος το γνώριζε θα μπορούσε κάλλιστα να σας ετοιμάσει και ένα πρόγραμμα σε ένα στικάκι και να μη χρειαστείτε καθόλου dj στο γάμο σας. Η διάρκεια που θα χρειαστεί να παίξουμε ένα είδος μουσικής και η χρονική στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε είναι κάτι το οποίο μόνο ένας dj γάμου μπορεί να το κρίνει.... και αυτό μάλιστα σε πραγματικό χρόνο !!!!! Για την ακρίβεια αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι που κάνουν έναν dj να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ..... δηλαδή η ικανότητά του να ψυχολογεί το κοινό του και να μοιράζει τα διάφορα είδη μουσικής με σωστό τρόπο και τον σωστό χρόνο. ‘Άρα.... λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ξένη μουσική στο πάρτυ του γάμου σας καθώς επίσης λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην καλή ΠΟΠ μουσική , ξένη και Ελληνική.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι..... ο πλουραλισμός στις μουσικές επιλογές είναι κάτι πολύ όμορφο κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ γάμου. ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ DJ ΓΑΜΟΥ που με τις γνώσεις του και την τεχνική του κατάρτιση θα..... δέσει μεταξύ τους όλα αυτά τα μουσικά ακούσματα για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα και να γίνει η βραδιά του Γάμου σας μοναδική για εσάς και τους καλεσμένους σας.
Ελληνικα