DJ Γάμου από το Κτήμα…… Τι πρέπει να προσέξω.

, DJ Γάμου από το Κτήμα…… Τι πρέπει να προσέξω.
Σημειακός Φωτισμός τραπεζιών , Τι είναι….?
11 Οκτωβρίου 2018
, DJ Γάμου από το Κτήμα…… Τι πρέπει να προσέξω.
800 ευρώ για Photobooth….. 250 ευρώ για Dj Γάμου. | Τι έκανα λάθος????
27 Οκτωβρίου 2018
, DJ Γάμου από το Κτήμα…… Τι πρέπει να προσέξω.

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα κτήματα και χώροι δεξιώσεων σε ποσοστό έως 95% προτείνουν έναν δικό τους dj με δικά του μηχανήματα. Τι κρύβετε πίσω από αυτή τη συνεργασία λοιπόν γιατί πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί σε διάφορες συζητήσεις.

Ας τα πάρουμε από την αρχή

Όπως γνωρίζουμε όλοι πλέον η μουσική κάλυψη Γάμου είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια μιας δεξίωσης . Τα περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια που μας επισκέπτονται μας τονίζουν εξ αρχής ότι η μουσική έιναι το Α και το Ω για αυτούς…… Και πως να μην είναι αφού όλο το έξοδο του Γάμου καταλήγει πάνω σε έναν άνθρωπο…. τον Dj Γάμου της συγκεκριμένης βραδιάς.

Αυτός ο άνθρωπος με το παίξιμό του θα γεμίσει τη πίστα και…..

  • Θα βγάλει ωραία πλάνα ο φωτογράφος του Γάμου……
  • Θα ξεχαστεί το μέτριο Φαγητό ή κάποιες αστοχίες που ίσως είχε κάνει το Catering….
  • Θα περάσουν οι μελλόνυμφοι τέλεια και κατά συνέπεια θα κατακλίσουν με θετικά σχόλια ακόμα και κάποιους επαγγελματίες Γάμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά δεν άξιζαν συγχαρητήρια και πολλά πολλά άλλα…….

Με λίγα λόγια όλους τους επαγγελματίες που αναμείχθηκαν στο Γάμο τους συμφέρει να φύγουν όλοι τραγουδόντας και αγκαλιά.

Τί γίνεται όμως όταν ο dj στο Γάμο δεν παίξει καλά….. Κάνεις δεν ξέρει το όνομά του και όλοι θα λένε «Πήγαμε στο Κτήμα Τάδε και περάσαμε χάλια…» Κάποιοι μπορεί να διευκρινίσουν ότι ο dj δε ηταν καλός αλλά το 80% θα κακολογήσει το χώρο δεξίωσης. Ένας ιδιοκτήτης χώρου δεξίωσης λοιπόν για να προστατέψει το χώρο του από αρνητικά σχόλια, συνεργάζεται με συγκεκριμένους επαγγελματίες για να αποφύγει να επομίζεται τα αρνητικά σχόλια που προκαλούνται από τη παροχή υπηρεσιών τρίτων… στο δικό του χώρο.

Αυτό είναι το υγιές σενάριο.

Πηγαίνεται όμως σε ένα Κτήμα βλέπεται 4 Κινέζικα ηχεία σε 4 Τρίποδα ενα dj  να είναι στο κόσμο του που παίζει μουσική καθιστός η πίστα να είναι συνεχώς άδεια…. και σας λένε «Η αμοιβή του Dj είναι 500€ και δεν μπορείτε να φέρεται δικό σας άνθρωπο» «Αν πάλι επιμένετε να φέρετε θα πρέπει να πληρώσετε κανονικά τα 500€ γιατί ο δικός μας θα κάνει επίβλεψη……»

Ποιά επίβλεψη????? Σε τι? Στα 4 κινέζικα ηχεία????

Εδώ αγαπητοί μας αναγνώστες υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα πολύ σοβαρό και καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε να συνεργαστείτε με τον όποιο συγκεκριμένο χώρο.

 

Σε Γενικές Γραμμές……..

1 – Η Ηχητική κάλυψη (όχι ο dj Γάμου ) είναι μία υπηρεσία που ο μόνος που έχει το δικαίωμα να την παρέχει έναντι αμοιβής είναι μία εταιρία ήχου ή ένας ιδιώτης επαγγελματίας που έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Κάνενα Κτήμα Γάμου και κανένα ξενοδοχείο δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει ήχο και να τον νοικιάζει σαν υπηρεσία ηχητικής κάλυψης και πόσο μάλλον να τον επιβάλλει έναντι αμοιβής. (Μπορεί να τον παρέχει δωρεάν αν θέλει) Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι απλά η παρουσία 4 – 6 η 8 ηχείων μέσα στο χωρο δεξίωσης. Είναι η σωστή εγκατάσταση από εξειδικευμένο τεχνικό ( και όχι από τον Κηπουρό που κουρεύει το Γκαζόν)  ο Back up εξοπλισμός, η σωστή ρύθμιση του ηχοσυστήματος, η προσοχή στην αισθητική στο τομέα της τοποθέτησης και πολλά άλλα !!!!!

2 – Ένας χώρος δεξίωσης έχει το δικαίωμα να συνεργάζεται με μία εταιρία ήχου και να επιβάλλει στο πελάτη του τη συνεργασια μαζί της. Αυτό μπορεί να γίνει όταν η εταιρία έχει προβεί σε μόνιμες εγκαταστάσεις και καλωδιώσεις στο χώρο με σκοπό την ασφάλεια των καλεσμένων σας και τη σωστή κατανομή του ήχου. Φυσικά η τιμή ενοικίου πρέπει να βγαίνει σε συνάρτηση με το κόστος αγοράς του ηχοσυστήματος.

 

3 – Αν έχετε δικός σας dj Γάμου η συμβουλή μας είναι ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ !!!  Είναι δικό σας δικαίωμα να ακούσετε στο Γάμο σας αυτό που εσείς θεωρείτε ωραίο. Ακόμα και αν δεν είναι καλός και δεν περάσει ο κόσμος καλά τουλάχιστον ήταν η επιλογή σας……. και μάθατε όμως έστω και με οδυνηρό τρόπο πως ο φιλος σας τελικά ήταν καλός dj μόνο όταν είσασταν φοιτητές και έπαιζε μουσική όταν βλέπατε ποδόσφαιρο και πίνατε 2 μπουκάλια κρασί σε μια γκαρσονιέρα με 10 άτομα…. που κανονικά χώραγε 2….

 

4 – Το πιό έξυπνο που έχετε να κάνετε αν πρόκειτε να συνεργαστέιτε με το dj του κτήματος (και του χώρου δεξίωσης γενικότερα) που θα γίνει ο Γάμος σας, είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο να μιλήσετε μαζί του για να διαπιστώσετε τις γνώσεις του στη μουσική και την εμπειρία του στις δεξιώσεις. Στη συνέχεια να παρευρεθείτε σε μια γαμήλια δεξίωση που να ταιριάζει μουσικά με τη δική σας για να δείτε τη τεχνική του κατάρτιση….. Η συνέχεια είναι απλή…. Αν όλα είναι θετικά προχωράτε στη συνεργασία μαζί του. Αν διαπιστώσετε ότι πρόκειτε για κάποιον μέτριο dj Γαμου που η μόνη προυπηρεσία του ήταν τα πάρτυ που έπαιζε σπίτι του ΄τοτε αναζητήστε στο διαδύκτιο έναν έμπειρο επαγγελματία dj γάμων που θα ξέρει να σας καθοδηγήσει και στη συνέχεια να απογειώσει το πάρτυ του Γάμου σας…..

Ελληνικα