ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ DJ ΓΑΜΟΥ

dj γάμου, ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ DJ ΓΑΜΟΥ
Γάμος στη Κύθνο | Γαμήλιο Πάρτυ στη Κύθνο | Υπηρεσία Dj για Γάμο στη Κύθνο
11 Οκτωβρίου 2018
dj γάμου, ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ DJ ΓΑΜΟΥ

Dj Γάμου από τον Γιώργο Μισιρλή

Όχι ότι αμφισβητούμε τη σημασία της διάταξης των λουλουδιών που θα διακοσμησουν το Γάμο σας ή ενα εξαιρετικό ψητο χοιρινό φιλετο…αλλά στο τέλος της βραδιάς λίγα πράγματα είναι τόσο απαραίτητα για την εμπερία του Γαμήλιου πάρτυ όπως η performance του Disc Jockey…… Εκτός από τη νύφη ΦΥΣΙΚΑ !!!!!!

Το να παίζεις μουσική στην ίδια πίστα για πολλές ηλικιακές ομάδες και διαφορετικά μουσικά ακούσματα και να δέσμευτείς ότι όλο αυτο το κοινό πρέπει να διασκεδάσει με τη ψυχη του αυτή τη μία και μοναδκή για το ζευγάρι και τις οικογένειες του Ζευγαριού βραδιά, είναι μία τεράστια ευθύνη και απαιτεί δεξιότητες που καμιά κατηγορία dj δεν διαθέτει εκτός απο τους εξειδικευμένους dj Γαμου.

Πάμε όμως να δούμε μαζί μερικά απο τα μυστικά των dj Γαμων.

1. Τα τραγούδια που παιζουμε στους Γαμους πρέπει να αναγνωρίζονται απο το 85% των καλεσμένων.
Άσχετα με το ποια είναι τα προσωπικά μας ακούσματα σαν dj η γαμήλια δεξίωση δεν είναι το καταλληλο μέρος για την εκτέλεση της δεύτερης πλευρας ( B-Side) του οποιουδηποτε τραγουδιού. Ακόμα και ελαφρώς λιγότερο δημοφιλή τραγούδια από διάσημους καλλιτέχνες θα χαθούν……, οπότε δεν μπορείτε να υπολογίζετε στο “Wanna Be Startin ‘Something” του Michael Jackson για να ξεκινήσετε τη disco Βραδια σας……
2. Τα τραγούδια λειτουργούν καλύτερα όταν ενώνουν τις γενιές .
Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ένα κοινό έδαφος μεταξύ ενός παιδιού ηλικίας 8 ετών και μιας θείας ηλικίας 80 ετών, αλλα υπάρχουν πολύ όμορφες ερμηνίες παλιών τραγουδιών από νεότερους καλλίτέχνες με καινούργιες ενορχηστρώσεις που προσφέρουν την ευχάριστηση στους ηλικιομένους ενώ παράλληλα είναι αναγνωρισιμα λογο καλλιτέχνη και απο τους νεότερους. Oι Locomondo η Πενη Μπαλτατζη , η Δεσποινα Βανδη ο Γιωργος Τσαλικης έχουν ξαναζωντανέψει παλιά και παραδοσιακά τραγούδια με τον Καλυτερο Τροπο ενω o DANNY BRILLANT και ο MICHAEL BUBLE ερμηνευουν FRANK SINATRA και all time classic επιτυχιες του 1960-70 με μοναδικό τρόπο !!!!!

3. Δεν πρέπει να παραμένουμε σε ένα είδος μουσικής για πολύ ώρα ακόμα και αν αυτο το είδος μας κρατάει τη πίστα γεμάτη. Ένα από τα βασικότερα πράγματα που ένας DJ γάμου θέλει να πετύχει είναι να καλύψει από μόνος του τις επιθυμίες των καλεσμένων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να του ζητάνε τραγούδια…….. Με σωστές εναλλαγές ανάμεσα στα είδη μουσικής και τις χρονικές περιόδους προσφέροντας ένα μουσικό πρόγραμμα που βασίζεται στη πλούσια γκάμα βγάζουμε το κοσμο απο αυτή τη διαδικασία… ‘Αλλωστε το να παίζεις πολύ ώρα ένα είδος μουσικής που κρατάει σταθερά 60 ατομα στη πίστα ενώ υπάρχουν άλλα 200 που κάθονται και κοιτάνε αμήχανα δείχνει απειρία και έλειψη ανάλειψης ευθύνης από τη πλευρά του dj.

4. Η Νύφη είναι η σημαντικότερη ύπαρξη στη πίστα . Αν δεν αισθάνεται έτσι η ίδια τότε ο dj κανει κατι λάθος….. Αν το αισθάνεται τότε ο dj είναι άτρωτος απέναντι σε κάθε κριτική.

5. Το να γνωριζεις τα αγαπημένα τραγούδια των γονιών είναι ένας άσσος στο μανίκι.. Ένας καλός dj γαμου γνωρίζει τα τραγούδια που αρέσουν στο ζευγάρι. Ένας ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ DJ ΓΑΜΟΥ όμως φροντίζει να γνωρίζει τα αγαπημένα τραγούδια όλης της οικογένειας και των κουμπάρων επίσης.

6. Το να παρακολουθούμε ποιοι ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ είναι ζωτικής σημασίας. ¨Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε με γρήγορες ματιές μετά απο κάθε αλλαγή τραγουδιού ποιοί χορεύουν αλλά και ποιοί δεν χορευουν. Είναι αποκλειστική ευθύνη του DJ με κάθε τρόπο να προσελκύσει στη πίστα ακόμα και τους πιο δύσκολους……. Η έστω να καταβάλει μία σημαντική προσπάθεια.

7. Ο φωτισμος σε μια μία πίστα χορού είναι πάρα πολυ σημαντικός. Αν σε μια πίστα υπάρχει πολύ λευκό φως ο κόσμος δεν θα χορέψει….. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχει διασκέδαση και το Γαμήλιο πάρτυ δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με εξαίρεση τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια η πίστα πρέπει να έιναι σκοτεινή και να υπάρχει κάλυψη με επαγγελμάτικό φωτισμό που θα δημιουργει την αίσθηση της περαιτέρω κίνησης. Η παρουσία φωτιστή είναι εξίσου απαραίτητη όσο του disc jockey. Όσο διαφέρει μουσικά ένα Τσάμικο από ένα Rock n roll τόσο πρέπει να διαφέρει και φωτισμός που θα υπάρχει από το ένα τραγούδι στο άλλο.

8. Υπάρχουν πολλά «τρικ» για να αποφεύγει ένας dj τις ΚΑΚΕΣ και άκυρες παραγγελίες. Το καλύτερο απ’ όλα έιναι να στέλνει αυτόν που τις ζητάει στη νύφη……

9. Σε γάμους δεν παίζουμε τραγούδια που περιέχουν άσχημα λόγια ή ύμνους ομάδων. Ϋπαρχουν πολλά τραγούδια κυρίως ΠΟΠ, ξένα και Ελλήνικά που περιέχουν υβριστικές λέξεις οι φράσεις. Αυτά απαγορεύονται δια νόμου…. μιας και υπάρχουν άτομα παιδικής ηλικίας και αγαπημένοι μας ηλικιωμένοι συγγενείς που δεν θα ήθελαν να ακούσουν τους Goin Through να σκυλοβριζουν……..

10. Το χορευτικό πρόγραμμα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον δυο ώρες. Οι περισσότεροι Γάμοι έχουν χορευτικό προγραμμα που έχει μέση διάρκεια 3,5 – 4 ώρες. Υπάρχουν και οι γάμοι που……. τραβάνε όπως λέμε στη γλώσσα μας με 6 – 7 ακόμα και 8 ώρες χορευτικό. Σε κάμια περίπτωση πάντως το χορευτικό πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι λιγότερο από δύο ώρες.

11. Δεν αρέσει σε όλους ο χορός…. ΕΙναι κοινό μυστικό ότι στους γάμους δεν τρελαίνονται όλοι για χορό. Σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο κόσμος δεν υπάρχει σε κάθε γάμο η έξαλλη γιαγιά που χορεύει Ροκ ν Ρολλ και Τσιφτετέλια παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους στη πίστα….

12. Θα πάρεις ότι πληρώσεις….. Ένας καλός dj είναι σαν ένα σπορ αυτοκίνητο. Σε μία γαμήλια δεξίωση μπορεί να μη χρησιμοποιήσει όλη του την (ιππο)δύναμη αλλά είναι καλό να υπάρχουν τα άλογα…. κάτω από το καπώ. Η άρτια τεχνική κατάρτιση στο μιξάρισμα και οι μεγαλες μουσικές γνώσεις μπορεί να μην είναι απόλυτα απαραίτητες σε κάθε Γάμο αλλά θα κάνουν έναν έμπειρο dj να ξεχωρίζει από έναν ερασιτέχνη που έχει ως καλύτερα τραγούδια του…… το YMCA και το MACARENA!

Ελληνικα