ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΑΜΟΥ – ΓΙΑ ΓΑΜΟ
26 Αυγούστου 2019
, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΞΕΝΑ
30 Αυγούστου 2019
, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

Το να χρησιμοποιείς Πυροτεχνήματα σε μία Γαμήλια Δεξίωση είναι ένα πάρα πολύ συχνό φαινόμενο. Τα πυροτεχνήματα Γάμου που χρησιμοποιούμε περισσότερο είναι τα επιδαπέδια συντριβάνια ( Fountain Fireworks ) και αυτό γιατί κρατάνε τα μάτια των καλεσμένων πάνω στο Ζευγάρι ενώ αποτελούν μία οικονομικότερη λύση σε σχέση με τα εναέρια Πυροτεχνήματα συνήθως…..

Πάμε να δούμε λοιπόν μαζί πόσα είδη επιδαπέδιων πυροτεχνημάτων υπάρχουν και για ποιό λόγο υπάρχουν αποκλείσεις στις τιμές από προμηθευτή σε προμηθευτή.

Τα Πυροτεχνήματα Συντριβάνια που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά εισάγονται κυρίως από τη Λαική Δημοκρατία της Κίνας και διανέμονται απο 4 βασικούς προμηθευτές σε όλη τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Χωρίζονται σε δύο βασικά είδη όσον αφορά τη διάρκεια τους και σε 4 βασικά είδη όσον αφορά το ύψος της φλόγας τους.

Οι διάρκειες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ειναι στα 60 και στα 30 δευτερόλεπτα

To ύψος των συντριβανιών που συναντάμε στο 90% των περιπτώσεων είναι στα

6 μέτρα / 5 μέτρα / 3,5 – 4 μέτρα / 1,8 μέτρα

Υπάρχει όμως και ένας 3ος παράγοντας που επηρεάζει τη τιμή ενός πυροτεχνήματος που το 99,9% των πελατών αγνοεί και αυτός είναι η πυκνότητα της φλόγας κατά τη καύση. Τα κακής ποιότητας πυροτεχνήματα έχουν πολύ αραιή φλόγα με αποτέλεσμα όταν ο Φωτογράφος σας χρησιμοποιεί υψηλή ταχύτητα κλείστρου κατά τις βραδινές ώρες για να μη θολώσει η φωτογραφία του, να δείτε φωτογραφίες που η φλόγα από το πυροτέχνημα θα είναι εξαιρετικά φτωχή…. Τα καλής ποιότητας πυροτεχνήματα έχουν σχεδόν διπλάσια ποσότητα πυροτεχνικού υλικού NEC gram (Net explosive Content), και ενω φτάνουν στο ίδιο ύψος με τα κακής ποιότητας έχουν τη διπλάσια ποσότητα φλόγας.

, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να διαπιστώσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κακής ποιότητας συντριβάνι και σε ένα κορυφαίας ποιότητας.

Η τελική τιμή ενός πυροτεχνήματος από την εταιρία προς τον πελάτη περιλαμβάνει το πυροτέχνημα, το μηχανισμό πυροδότησης (Wireless Firing System) (που επιβαλλεται για λόγους αισθητικής να είναι ασύρματος), μεταλλική πυρίμαχη Βάση (Fireproof Base) και τον τεχνικό.

, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

Πυροτέχνημα Ύψους 6 m Διάρκειας 60 sec με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Πυροτέχνημα Ύψους 5 m Διάρκειας 60 sec με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Πυροτέχνημα Ύψους 3,5 m Διάρκειας 60 sec με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Πυροτέχνημα Ύψους 3,5 m Διάρκειας 30 sec με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Πυροτέχνημα Ύψους 1,8 m Διάρκειας 30 sec με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Πυροτέχνημα Ύψους 2,5 m Διάρκειας 30 sec – Άκαπνα για εσωτερικούς χώρους με ασύρματο σύστημα εκπυρσοκρότησης και Τεχνικό  

Προτείνουμε για εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων τα πυροτεχνήματα 60 δευτερολέπτων γιατί δίνουν τη δυνατότητα στο Φωτογράφο και τον κάμεραμαν να προλάβουν να πάρουν καλύτερα πλάνα μιας και οι στιγμές σε ένα Γάμο είναι όλες μοναδικές…..

Επίσης θα πρέπει να θυμάστε ότι τα συντριβάνια σε περίπτωση αέρα χάνουν αρκετό από το ύψος που δίνουν οι προδιαγραφές τους.

Ιδιαίτερα σε γάμους στα Ελληνικά νησιά όπου βρισκόμαστε συχνά έχουμε δει περιπτώσεις όπου συντριβάνια

Ύψους 6 m έπεσαν στα 4 μέτρα

Ύψους 5 m έπεσαν στα 3 μέτρα

Ύψους 3,5 m έπεσαν στα 2 μέτρα

Ύψους 1,8 m έπεσαν κάτω από 1 μέτρο

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα γιατί κάποιος αναξιόπιστος προμηθευτής μπορεί να σας προμηθεύσει συντριβάνια 3 η 4 μέτρων και να σας τα χρεώσει για 6 μέτρα . Στην ερώτηση γιατί ήταν τόσο χαμηλά θα σας απαντήσει ότι φταίει ο αέρας….

Κάθε νόμιμα εισηγμένο πυροτέχνημα στην Ελλάδα αναγράφει επάνω του σε άσπρο ή κίτρινο αυτοκόλλητο τα στοιχεία εισαγωγής του καθώς και τη διάρκεια καύσης και το ύψος της φλόγας, οπότε μπορείτε να ελέγξετε πριν τα πληρώσετε.

Εδώ σας έχουμε του επικρατέστερους τύπους επιδαπέδιων πυροτεχνημάτων της αγοράς.

, ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

Πυροτεχνήματα Συντριβάνια σε διάταξη Διαδρόμου.

ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Τα εναέρια πυροτεχνήματα είναι στην ουσία αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ. Εδώ οι τιμές επηρεάζονται από αρκετούς παράγοντες αλλά για να μη σας μπερδέψουμε θα μείνουμε στο κομμάτι των εναέριων πυροτεχνημάτων Γάμου όπου καταναλώνονται στο 90% των περιπτώσεων. Πρόκειται για Πυροτεχνήματα Κατηγορίας F2 και η επίσημη ονομασία εισαγωγής τους είναι παιδικά αθύρματα (που μόνο παιδικά δεν είναι πάντως….)

Η τιμή των πακέτων εναέριων πυροτεχνημάτων που συναντάμε στους Γάμους προκύπτει από τον αριθμό των βολών που θα πέσουν σε μία συγκεκριμένη διάρκεια και από τη ποιότητα και το ύψος των πυροτεχνημάτων. Ο πιο λάθος τρόπος να ζητήσετε προσφορά για εναέρια Πυροτεχνήματα είναι να ζητήσετε πυροτεχνήματα με το λεπτό.

Ένα πακέτο εναέριων πυροτεχνημάτων είναι αξιόλογο όταν περιλαμβάνει από 120 έως 130 Βολές το λεπτό και να έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 λεπτά. Το τελείωμά του θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό και όχι να τελειώνει με τον ίδιο τρόπο που άρχισε….

Με αυτά τα δεδομένα για ένα βασικό πακέτο πυροτεχνημάτων 2 λεπτών στις 230 βολές με εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπολογίζεται τιμή εκκίνησης στα 400 ευρώ με μέσο όρο τα 800 με 1200 ευρώ για πραγματικά εντυπωσιακά πακέτα των 650 βολών περίπου σε διάρκεια 4 λεπτών. Από εκεί και ύστερα ανάλογα με το κεφάλαιο που διαθέτει ο καθένας τα πυροτεχνήματα στη κυριολεξία δεν έχουν……. ταβάνι !!!!!!

Βασικό πακέτο Πυροτεχνημάτων ΝΟ 1 ΚΩΔ.WDTK110

 

Βασικό πακέτο Πυροτεχνημάτων ΝΟ 2 ΚΩΔ.WDSK130

Επαγγελματικό πακέτο Πυροτεχνημάτων ΚΩΔ. WDSK60

Ελληνικα